Termenele pentru utilizarea Voucherelor Sociale în 2023

SOCIAL. O veste importantă pentru români! Termenele pentru utilizarea banilor de pe cardurile sociale oferite de Guvern au fost anunțate. Voucherele sociale din 2023 vor putea fi folosite până la anumite date stabilite de Guvern.

În acest an, categoriile vulnerabile din România vor primi sprijin financiar de la stat în valoare de 1.500 de lei. Această sumă va fi distribuită în 6 tranșe, fiecare tranșă reprezentând 250 de lei. Scopul acestui proiect este de a contracara scăderea standardului de viață și de a sprijini grupurile sociale vulnerabile, contribuind la reducerea riscului sărăciei la nivel național.

Distribuirea sumelor se realizează prin intermediul cardurilor sociale. Primele vouchere au fost oferite la începutul anului, iar a doua tranșă a fost transferată la începutul lunii aprilie. Pentru următoarele tranșe, cetățenii pot aștepta transferul banilor în jurul jumătății lunii iunie.

Ministrul Marcel Boloș a transmis publicului prin intermediul rețelelor sociale: „Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni. Poate cel mai important anunţ este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.”

Mai mult decât atât, a patra tranșă a fost deja transferată beneficiarilor în perioada 10-15 august. Potrivit Ministerului de Investiții, următoarea tranșă de 250 de lei va fi transferată pe cardurile sociale în prima jumătate a lunii octombrie.

Este important de menționat că banii de pe cardurile sociale din 2023 au o valabilitate de 12 luni de la momentul emiterii. Aceste vouchere vor putea fi utilizate exclusiv de către beneficiarii acestora.

Astfel, termenele limită pentru utilizarea voucherelor sociale sunt stabilite pentru a asigura că sprijinul financiar ajunge la cei care au nevoie și pentru a contribui la îmbunătățirea standardului de viață al categoriilor vulnerabile din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare