Termenul limită pentru depunerea cererilor de plată în Campania 2024: 7 Iunie

AGRICULTURĂ. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat că termenul limită pentru depunerea cererilor de plată în cadrul Campaniei 2024 este 7 iunie, inclusiv. Fermierii sunt încurajați să profite de acest sprijin în accesarea intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum şi de schemele de sprijin compensatoriu de mediu şi climă.

Procesul de depunere a cererilor
Conform APIA, cererile de plată se depun electronic, prin intermediul aplicaţiei IPA-Online. După completarea online, fermierii se vor prezenta la sediile APIA pentru semnarea cererilor. Cei care utilizează semnătura electronică sunt rugați să anunțe în prealabil funcţionarul responsabil prin mesaj telefonic sau prin e-mail.

Verificarea documentației
Este extrem de important ca fermierii să verifice cu atenție informațiile înscrise în documentația depusă, înainte de închiderea Cererii de plată pentru Campania 2024. Acest pas este crucial pentru a asigura corectitudinea și completitudinea datelor furnizate, evitând astfel întârzieri sau probleme în procesul de evaluare și acordare a plăților.

Respectarea normelor privind condiționalitatea
APIA subliniază că fermierii care solicită plăți directe sau plăți anuale prin intervenţii sub formă de plăţi directe şi intervenţii pentru dezvoltare rurală trebuie să respecte normele privind condiţionalitatea pe întreaga exploataţie agricolă. Aceasta include și zonele neeligibile și cele care nu mai sunt folosite în scopul producției, iar acest lucru trebuie respectat pe tot parcursul anului.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de plată în cadrul Campaniei 2024 reprezintă o oportunitate importantă pentru fermieri de a accesa sprijinul necesar în sectorul agricol. Este esențial ca aceștia să respecte procedurile și să verifice atent documentația depusă pentru a asigura un proces cât mai eficient și fără probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare