Tesla planifică lansarea unui model electric compact denumit “Redwood”, în 2025

DEZVĂLUIRI. Constructorul american de automobile electrice Tesla și-a informat furnizorii că la mijlocul anului 2025 vrea să demareze producția unui nou model, care poartă numele de cod “Redwood”, au dezvăluit pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, iar două dintre surse au descris noul model ca unul de tip crossover compact.

Directorul general de la Tesla, Elon Musk, le promite de mult timp fanilor și investitorilor că va lansa vehicule electrice accesibile. Aceste modele, inclusiv un automobil cu un preț de pornire de 25.000 de dolari, ar permite Tesla să concureze cu autoturismele echipate cu motoare pe benzină, precum și cu un număr din ce în ce mai mare de automobile electrice ieftine, precum cele produse de grupul chinez BYD. La sfârșitul anului trecut, BYD a trecut în fața Tesla, devenind cel mai mare producător mondial de automobile electrice.

Două din sursele citate de Reuters susțin că anul trecut Tesla le-a trimis furnizorilor săi solicitări de oferte pentru modelul “Redwood”, prognozând un volum săptămânal de producție de 10.000 de vehicule. Sursele au adăugat că producția ar urma să înceapă în luna iunie 2025.

În luna mai 2023, Musk a spus că Tesla lucrează la două noi produse, cu un potențial combinat de vânzări de cinci milioane de vehicule pe an. „Atât designul produselor cât și tehnicile de fabricație sunt cu mult peste orice altceva existent în industrie”, a spus Musk la reuniunea anuală a acționarilor Tesla.

Ulterior, în biografia lui Musk publicată în luna septembrie, care include interviuri cu CEO-ul dar și cu alți directori, Walter Isaacson susține că Tesla intenționează să producă un robotaxi ieftin și un model electric cu un preț de 25.000 de dolari care vor fi bazate pe aceeași arhitectură.

Sursele au precizat că următoarea generație de automobile Tesla, bazate pe o arhitectură denumită ‘NV9X’, va include două sau chiar mai multe modele. Inițial modelul accesibil ar urma să fie construit la uzina Tesla din Texas, dar constructorul american intenționează să producă automobile electrice ieftine și la uzina sa din apropiere de Berlin și de asemenea este interesat să construiască o uzină în India.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare