Tesla se pregătește pentru lansarea versiunii îmbunătățite a Model Y în China, în 2024

AUTO. Producătorul american de vehicule electrice, Tesla, se află în faza finală de pregătire pentru lansarea unei versiuni îmbunătățite a Model Y, vehicul care a devenit un veritabil succes pentru companie. Potrivit informațiilor furnizate de Bloomberg, la uzina Tesla din Shanghai, China, se desfășoară deja activitățile de pregătire pentru producția noului Model Y, iar producția în serie este programată să înceapă până la mijlocul anului 2024.

Surse din cadrul uzinei din China dezvăluie că Tesla se pregătește intens pentru lansarea versiunii Model Y din 2024, iar modificările aduse vor viza atât aspectul exterior, cât și interiorul vehiculului. Aceste schimbări vor fi mult mai evidente în comparație cu actualizarea recentă din octombrie, care a inclus doar noi jante și iluminare ambientală. O zonă specifică din uzina chineză a fost închisă pentru a permite desfășurarea lucrărilor de modernizare și ajustări ale liniei de producție, iar aceasta va rămâne închisă pentru câteva săptămâni.

Fabrica Tesla din Shanghai, înființată în 2019, este responsabilă în prezent pentru peste jumătate dintre vehiculele Tesla livrate la nivel global. Lansat în 2020, Model Y a câștigat rapid popularitatea, devenind unul dintre cele mai bine vândute modele electrice din lume și ocupând locul fruntaș în Europa. Cu toate acestea, nu au fost furnizate încă detalii despre eventuale modificări aduse la uzina Tesla din Germania, unde Model Y este, de asemenea, asamblat.

La începutul anului 2023, Tesla a modernizat și sedanul Model 3, prezent pe piață de șase ani, conferindu-i un aspect mai elegant și o autonomie sporită. Compania pare să-și mențină angajamentul față de inovație și îmbunătățiri continue, consolidându-și poziția în industria vehiculelor electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare