Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023 în Marea Britanie (VIDEO)

EUROVISION. Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2023 cu piesa „D.G.T. (Off and On)” după ce a câștigat selecția națională.
Tânărul de 19 ani este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. A câștigat peste 200 de premii în festivaluri de muzică naționale și internaționale cu peste 100 de piese compuse, conform Eurovision România.

Piesa lui Theodor Andrei – „D.G.T. (Off and On)” a primit cele mai multe voturi din partea publicului – 5.230, dintre care 2.556 telefonice și 2.674 online. Pe locul doi şi trei s-au clasat Orchestra Andreea D. Folclor cu piesa „Periniţa mea” (4.845 voturi) şi Andrei Duţu cu „Statui” (4.302 voturi).

Emisiunea de selecție națională, găzduită de Ilinca Băcilă și Laurențiu Niculescu, a fost transmisă în direct la TVR1 și difuzată și online în premieră pe conturile Twitch și YouTube ale TVR. Publicul își putea vota favoritul prin mesaje sau votând online în timpul interpretării fiecărei melodii sau la sfârșitul spectacolului, în timpul listării melodiilor. La sfârșitul concursului, un spectator care a participat la vot fie prin telefon, fie online a fost selectat aleatoriu și a primit 5.000 EUR.

Ediția din 2023 a Eurovision Song Contest va avea loc în Marea Britanie, care găzduiește competiția în numele Ucrainei. Evenimentul va avea loc la Liverpool Arena și va cuprinde două semifinale și o finală mare. Semifinalele vor avea loc pe 9 și 11 mai, iar marea finală pe 13 mai. România va concura în a doua semifinală.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiție internațională de muzică, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunii publice din Europa. Competiția se desfășoară anual din 1956 și este unul dintre cele mai longevive și vizionate programe de televiziune din lume, fiind difuzată în Europa, Australia, Asia și Statele Unite.

România participă la competiţie din 1993. Cele mai bune performanţe ale ţării au fost două locuri trei (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi un loc al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare