Thomas Muller se retrage din Echipa Națională a Germaniei

EURO 2024. Thomas Muller, atacantul legendar al echipei naționale a Germaniei și campion mondial în 2014, a anunțat retragerea sa din selecționata antrenată de Julian Nagelsmann. Decizia sa vine după înfrângerea suferită de Germania în fața Spaniei cu 2-1, după prelungiri, în sferturile de finală ale EURO 2024, turneu găzduit de Germania. Informația a fost relatată de cotidianul Bild și citată de DPA.

O carieră glorioasă la națională
Muller și-a făcut debutul pentru echipa națională a Germaniei în martie 2010 și a adunat 131 de selecții, devenind al treilea jucător cu cele mai multe apariții pentru Mannschaft, după Lothar Matthaeus (150) și Miroslav Klose (137). De-a lungul carierei sale, Muller a fost recunoscut nu doar pentru abilitățile sale tehnice și golurile spectaculoase, dar și pentru calitățile sale de lider pe teren.

Momente cheie din cariera internațională a lui Muller
Debutul în 2010: Muller a debutat în martie 2010, la doar 20 de ani, și a devenit rapid o piesă de bază în echipa națională.
Campion Mondial în 2014: A fost unul dintre jucătorii esențiali în cucerirea titlului mondial în Brazilia, marcând 5 goluri în turneu.
Eliminarea din 2018: După o Cupă Mondială dezamăgitoare în 2018, în care Germania a fost eliminată în faza grupelor, Muller a fost exclus din echipă de selecționerul Joachim Loew, alături de Mats Hummels și Jerome Boateng.
Revenirea în 2020: A revenit în lotul național la EURO 2020, dar Germania a fost eliminată de Anglia în optimile de finală.

Reacțiile și viitorul lui Muller
Lothar Matthaeus, fostul internațional german, a lăudat cariera lui Muller, subliniind impactul său semnificativ asupra echipei naționale. „Un mare jucător părăsește echipa. Cred că dorește doar să se concentreze pe echipa de club, Bayern Munchen. Aparițiile sale, succesele sale, golurile sale și, pe deasupra, calitățile sale de lider lasă o amprentă uriașă”, a declarat Matthaeus la Magenta TV, post la care este consultant.

Alte retrageri și viitorul Echipei Naționale
Mijlocașul Toni Kroos și-a anunțat, de asemenea, retragerea din echipa națională după eliminarea Germaniei, în timp ce portarul Manuel Neuer cântărește încă dacă va mai continua să joace pentru echipa reprezentativă. Aceste retrageri marchează sfârșitul unei ere pentru Mannschaft și deschid calea pentru o nouă generație de jucători.

Retragerea lui Thomas Muller din echipa națională a Germaniei reprezintă o pierdere semnificativă pentru Mannschaft, dar și o oportunitate pentru Muller de a se concentra pe cariera sa la Bayern Munchen. Fanii fotbalului german vor păstra mereu amintirea performanțelor sale extraordinare și a contribuțiilor sale semnificative la succesele echipei naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare