Ți-a expirat buletinul? Ce acte sunt necesare, în 2023, pentru un nou buletin Citeşte întreaga ştire: Ți-a expirat buletinul? Ce acte sunt necesare, în 2023, pentru un nou buletin

DOCUMENTE. Cărțile de identitate vor trebui înlocuite cu unele electronice, conform unui regulament al Uniunii Europene (UE). În acest sens, a fost lansat deja un program pilot la Cluj-Napoca, prin care românii vor putea opta pentru eliberarea unui buletin biometric sau cu cip, iar atunci când acesta se va încheia, se va extinde în toată țara.

Pe lângă datele personale de pe buletinele clasice, actul de identitate cu cip va putea conține datele biometrice, adică imaginea feţei şi, eventual, amprentele a două degete, precum şi o semnătură digitală.

Însă, până când vor intra în vigoare aceste schimbări, iată care este procedura pentru obținerea buletinului în 2023. Ce acte sunt necesare. Cei cărora le expiră buletinul sunt obligați, potrivit legislației în vigoare în 2023, să se prezinte cu cel puțin 15 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a cărții de identitate, pentru a cere un nou buletin.

Acte necesare schimbare buletin expirat în 2023

– Cerere pentru eliberare buletin Certificatul de naștere, original și copie
– Certificatul de căsătorie, în cazul persoanelor căsătorite sau al soțului supraviețuitor, original și copie Hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă, după caz, original și copie
– Certificatul de deces al soțului/soției decedat/decedate, în cazul soțului supraviețuitor, original și copie
– Certificatele de naștere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, după caz, original și copie
– Documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original și copie
– Chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate – 7 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare