Titi Aur avertizează șoferii asupra celor mai comune greșeli la pornirea mașinii în condiții de frig

AUTO. În timpul iernii, pornirea unei mașini devine o provocare, iar multe persoane sunt divizate în privința modului corect de a face acest lucru. Specialistul în conducere defensivă, Titi Aur, a adus în atenție cea mai dăunătoare greșeală pe care o fac mulți șoferi atunci când își pornesc mașinile în condiții de frig intens.

Într-o declarație recentă, Titi Aur a explicat că nu există o concluzie clară în rândul inginerilor cu privire la momentul potrivit pentru a porni motorul în zilele reci. Există două tabere distincte care sugerează strategii diferite. Unii recomandă menținerea motorului la relanti până când acesta ajunge la o temperatură optimă, minim 60 de grade sau ideal 80 de grade, în timp ce alții susțin că a porni mașina și a merge imediat cu ea poate fi mai benefic, cu condiția să nu fie suprasolicitată.

Specialistul a subliniat că adevărul se află undeva la mijloc, iar cheia este să nu încălzi motorul prea mult la relanti, ci să începi să conduci cu grijă pentru a facilita încălzirea rapidă a motorului. Acest lucru ar putea reduce perioada de funcționare la rece, contribuind astfel la reducerea uzurii și consumului inutil de combustibil.

De asemenea, Titi Aur a atras atenția asupra celei mai dăunătoare mișcări pe care șoferii o pot face în aceste situații: pornirea mașinii și accelerarea ca și cum motorul ar fi deja încălzit. Această practică poate fi extrem de dăunătoare pentru motor și poate accelera procesul de uzură.

Pe lângă sfaturile lui Titi Aur, există și alte recomandări utile pentru a face față iernii în ceea ce privește întreținerea mașinii. Acestea includ utilizarea unui ulei de motor potrivit pentru iarnă, verificarea stării bateriei, folosirea unui antigel adecvat și reducerea utilizării accesoriilor inutile înainte de pornirea mașinii.

În cazul în care șoferii întâmpină probleme persistente la pornirea mașinii în condiții de frig, este recomandat să consulte un mecanic pentru o verificare detaliată a sistemului de pornire și a bateriei. În final, prudența și atenția la detalii pot face diferența în menținerea sănătății și eficienței mașinii în sezonul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare