Titlurile de stat Fidelis: o oportunitate pentru investitori

FINANCIAR. Astăzi, Ministerul Finanțelor a lansat o nouă ofertă de emisiuni de titluri de stat Fidelis, deschizând astfel oportunități importante pentru investitorii persoane fizice. Această inițiativă, numită a XVI-a tranșă Fidelis, vine cu dobânzi competitive și variate, adaptate diverselor categorii de investitori.

Oferta include cinci tranșe distincte, cu dobânzi care se extind între 4% și 7% pentru investițiile în lei și euro, cu scadențe variind între aprilie 2025 și aprilie 2029. Cea mai atrăgătoare ofertă din perspectiva dobânzii este pentru donatorii de sânge, care pot beneficia de o dobândă anuală de 7% pentru titlurile cu scadența în aprilie 2025.

Aceste emisiuni de titluri de stat au atras deja un interes semnificativ din partea populației. De la începutul programului în august 2020, Ministerul Finanțelor a reușit să atragă peste 26,2 miliarde de lei și 5,3 miliarde de euro de la investitorii persoane fizice.

Un aspect deosebit de interesant este că aceste titluri de stat Fidelis, la fel ca și în cazul celorlalte emisiuni, vor fi listate și tranzacționate pe Bursa de Valori București (BVB). Aceasta deschide noi oportunități pentru investitori, permițându-le să-și gestioneze portofoliile într-un mod mai dinamic și transparent.

Totodată, pentru această tranșă, subscrierile pe tranșa donatorilor sunt permise doar pentru investitorii care au donat sânge începând cu data de 1 septembrie 2023 și/sau care donează în timpul derulării ofertei de vânzare de titluri de stat Fidelis. Aceasta nu numai că încurajează implicarea socială, dar și susține o cauză nobilă, încurajând solidaritatea în comunitate.

Pentru cei care doresc să intre în posesia acestor titluri, procedura este simplă. Persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul consorțiului de intermediere format din BT Capital Partners & Banca Transilvania, BCR, BRD și Alpha Bank Romania sau prin intermediarii care au semnat angajamentul privind respectarea condițiilor de derulare a ofertei.

După achiziționare, investitorii au două opțiuni. Pot păstra titlurile până la maturitate, beneficiind de dobândă anuală și recuperând principalul la scadență, sau pot alege să le vândă sau să cumpere altele prin intermediul platformei de tranzacționare a BVB. Aceasta oferă flexibilitate și lichiditate în gestionarea portofoliilor de investiții.

În concluzie, oferta de titluri de stat Fidelis reprezintă o oportunitate semnificativă pentru investitorii persoane fizice, oferindu-le posibilitatea de a obține randamente atractive și de a-și diversifica portofoliile de investiții. Mai mult decât atât, această tranșă vine cu un accent pe responsabilitatea socială, recompensând donatorii de sânge și promovând solidaritatea în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare