Toate drumurile duc la mare: CNAPMC asfaltează șoselele intens circulate din Portul Constanța

INFRASTRUCTURĂ. Portul Constanța, una dintre cele mai importante porți de acces maritime ale României, se pregătește să-și întâmpine afluxul de trafic cu un nou proiect de modernizare a infrastructurii rutiere. Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) anunță că va începe lucrările de asfaltare a tuturor drumurilor intens circulate din port în perioada următoare.

Lucrările de asfaltare, care urmează să se desfășoare în Portul Constanța, vor viza în special legăturile cu Autostrada A4 și zona nordică a portului, incluzând podul hobanat peste Canalul Dunăre-Marea Neagră. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,838 milioane de lei, fiind asigurată din surse proprii ale companiei.

Potrivit declarațiilor CNAPMC, toate drumurile intens circulate din Portul Constanța vor fi asfaltate până la începerea campaniei agricole de recoltare. Acestea includ 22 de sectoare de drum, printre care legăturile cu Autostrada A4 și drumurile către silozurile Anghel Saligny și către danele portuare.

Lucrările vor acoperi o suprafață totală de peste 31.000 de metri pătrați și se vor desfășura pe parcursul a două luni, pentru a asigura o infrastructură rutieră adecvată pentru traficul intens de camioane asociat campaniei agricole.

În prima fază a proiectului, accentul va fi pus pe asfaltarea legăturilor cu Autostrada A4, pentru a facilita accesul rapid și sigur al vehiculelor de transport. Ulterior, lucrările se vor extinde către zona nordică a portului.

În contextul investițiilor în infrastructura portuară, se observă o presiune suplimentară exercitată asupra Portului Constanța, subliniată de necesitatea digitalizării acestuia. Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a evidențiat importanța investițiilor suplimentare în infrastructură, având în vedere schimbările din domeniul transporturilor maritime.

În final, modernizarea infrastructurii rutiere din Portul Constanța reprezintă un pas esențial în direcția creșterii eficienței și competitivității portului, contribuind la fluidizarea traficului și asigurarea unui mediu de lucru sigur și performant pentru toți cei implicați în activitățile portuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare