Topul celor mai accesibile orașe din Europa pentru angajații care lucrează de acasă: România se clasează pe locurile 2 și 3

JOB. Suntem vicecampionii Europei în clasamentul celor mai ieftine orașe pentru angajații care lucrează remote.

Alcătuit în funcție de costurile pentru chirie, mâncare și internet, topul include metropole din toate zonele geografice, cu excepția Capitalei.

Oradea a fost aproape să obțină primul loc în clasamentul realizat de o companie britanică de cercetare. Doar opt euro o despart de orașul campion, Tuzla, din Bosnia și Herțegovina. Costurile pentru masă la restaurant și chirie sunt mai mari în Bihor.

Orașele perfecte pentru munca de acasă

Pe locul trei se află Craiova, unde expații pot mânca la prețuri accesibile în oraș și beneficiază de internet la tarife avantajoase. Sub podium se situează Plovdiv din Bulgaria, cu un cost mediu de peste 300 de euro pe lună, urmate de o serie de orașe din România: Iași, Timișoara și Sibiu, unde costurile pentru internet și masă în oraș sunt similare, însă există diferențe semnificative la chirie și întreținere.

Pentru cei interesați de statistici, cele mai scumpe orașe din Europa pentru munca la distanță sunt Zurich, Londra, Lausanne, Geneva și Dublin, unde cheltuielile minime necesare se ridică, în medie, la 2.000 de euro pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare