Topul celor mai bune ciorbe şi supe din lume: România se distinge

GASTRONOMIE. Bucătăria românească a reușit să se facă remarcată în lumea preparatelor cu două ciorbe și o supă care au ajuns în topul celor mai bune supe de pui din lume. Acesta nu este doar un tribut gustului delicios al acestor preparate, ci și recunoașterea beneficiilor lor pentru organism. Iată care sunt locurile ocupate de aceste preparate în top:

Supa de pui cu tăieţei de casă: Această delicioasă supă de pui cu tăieţei de casă este o adevărată tradiție în România și poate fi savurată în orice moment al zilei. Cu un gust deosebit, această supă a reușit să se claseze pe locul cinci într-un top al celor mai bune supe de pui din lume. Un aspect notabil este și efectul terapeutic recunoscut de specialiști pentru această delicatesă.

Zeama din Moldova: Pe locul trei în același top se regăsește o altă preparare foarte căutată, atât în România cât și în Republica Moldova: zeama. Această supă, specifică zonei vecine de peste Prut, se remarcă prin acritatea dată de borș și aroma inconfundabilă a leușteanului.

Ciorba rădăuţeană: La locul doi în topul celor mai bune supe de pui din lume se află ciorba rădăuţeană. Această mâncare cremoasă, originară din zona Sucevei, a captat atenția cu gustul său unic. Nu este prima dată când ciorba rădăuţeană primește recunoaștere internațională pentru calitățile sale culinare.

Supa thailandeză cu pui și lapte de cocos: Deși la egalitate de puncte cu ciorba rădăuţeană, pe primul loc în topul realizat de un site de specialitate din străinătate se află o supă tradiţională din Thailanda, preparată cu pui și lapte de cocos.

Această clasare în topul mondial al celor mai bune supe de pui reprezintă o mândrie pentru bucătăria românească și confirmă aprecierea pentru gustul și autenticitatea preparatelor noastre. Românii au o pasiune bine-cunoscută pentru ciorbe și supe, faptul că aceste preparate au fost recunoscute la nivel internațional dovedind încă o dată că bucătăria tradițională are locul ei meritat în lumea culinară globală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare