Topul joburilor preferate în primele două luni ale anului

HR. Joburile de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil sunt printre cele mai căutate în primele două luni ale anului, conform unei analize efectuate de platforma de recrutare, eJobs.ro.

Cu peste 54.000 de căutări pe site, pozițiile de șofer au fost cele mai solicitate, în special pentru categoriile B, șoferi de tir și distribuție.

Platforma a înregistrat o creștere de 5% în numărul total de aplicări față de aceeași perioadă a anului anterior, reflectând interesul candidaților pentru noi oportunități de angajare.
Asistentul medical se situează pe locul al doilea în preferințe, cu 20.000 de căutări, urmat de operatorul call-center (17.000 de căutări), contabil și specialist în resurse umane, fiecare cu aproximativ 11.000 de căutări.
Cuvintele cheie “remote” și “acasă” ocupă locul al cincilea, cu peste 9.000 de căutări, indicând interesul crescut pentru munca de la distanță.

Salariile pentru aceste poziții variază, de exemplu, șoferii pot câștiga între 3.500 și peste 10.000 de lei net, în timp ce asistenții medicali au un salariu mediu net de aproximativ 4.800 de lei. Platforma eJobs.ro oferă în prezent 25.000 de locuri de muncă, inclusiv 1.000 de poziții remote.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare