Totul despre importanța anvelopelor

ANVELOPE. În primul rând trebuie să știți că orice pneu este construit din materiale care își pierd proprietățile în timp. Cauciucul din care sunt făcute carcasele anvelopelor se depreciază sub efectul radiației ultraviolete. Mai mult, se depreciază și din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii.

Cel mai mult suferă de căldură anvelopele de iarnă. Acestea, dacă sunt lăsate fie și o singură vară, în bătaia soarelui, până în toamnă vor prezenta microfisuri. Ei bine, acele microfisuri (unele însă se pot vedea și cu ochiul liber) reprezintă motive de îngrijorare. Reprezintă un semn că și pe calea de rulare, există probleme care duc la scăderea aderenței. Mai mult, pot duce la rupturi și desprinderi de materiale fix în situațiile critice când singura salvare vine de la frâne.

Ei bine, dacă nu puneți lichid de frâne, discuri și plăcuțe SH, de ce ați face compromisul cu pneurile? Un set de anvelope de iarnă, spre exemplu, cumpărat de nou, utilizat și depozitat corespunzător poate rezista fără probleme chiar și cinci ierni.

Totodată, anvelopele sunt afectate de radiațiile ultraviolete chiar și când sunt folosite pe mașină. Din acest motiv, chiar dacă sunt utilizate corespunzător, după cinci ani tot vor începe să prezinte semne de îmbătrânire. Consistența acestora va fi mai dură și asta va duce la o aderență mai scăzută. În plus, duritatea lor va fi mai mare cu cât temperaturile vor fi mai mici.

Cu alte cuvinte, atunci când vor fi minus 10 grade, la o frână bruscă veți avea senzația neplăcută că nu vă veți opri mai repede decât cel din fața dumneavoastră. Dacă, totuși, vreți să o faceți, asigurați-vă că aveți anvelope și jantele auto potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare