Traficul de pasageri pe aeroporturile din România crește cu 87,5% de la an la an

CREȘTERE. Traficul aerian de pasageri și-a revenit aproape complet după trei ani de pandemie, arată datele Asociației Aeroporturilor din România (AAR) transmise printr-un comunicat de presă.

Peste 21 milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile de la noi anul trecut, cu 9,55% sub nivelul înregistrat în 2019. Estimările pentru acest an arată că traficul de pasageri va fi mai mare decât cel din 2019.

Chiar dacă traficul este cu 9,55% sub nivelul maxim înregistrat în 2019, el depășește până și cele mai optimiste scenarii de trafic care au fost estimate pentru anul trecut, ceea ce înseamnă că aviația comercială din România a recuperat mai rapid decât așteptările pieței pierderile din anii de pandemie.

Traficul aerian de marfă în schimb a fost peste nivelul înregistrat înainte de pandemie: în 2022 pe aeroporturile din România au fost transportate 53.877 de tone de marfă, cu 5,8% mai mult decât în anul 2019.

Pentru aviația civilă ultimii ani au fost foarte dificili, dar iată că am reușit să recuperăm peste cifrele previzionate. A fost o revenire puternică, mai ales în lunile de vară, când pe unele aeroporturi din România au fost înregistrate valori de trafic mai mari decât cele din anul 2019. Există potențial foarte mare și estimăm că anul acesta vom depăși 24 de milioane de pasageri, iar dacă vorbim de estimări pe termen lung ne așteptăm ca în 2040 aeroporturile din România să înregistreze aproape 50 de milioane de pasageri”, spune David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare