Transalpina și Transfăgărășanul se închid: Drumuri montane închise pentru siguranța traficului

TRANSPORT. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat închiderea circulației pe cele două celebre drumuri de munte din România, Transalpina și Transfăgărășan, începând din 6 noiembrie, ora 08.00. Decizia a fost luată ca urmare a condițiilor meteo dificile și a riscurilor asociate acestei perioade a anului.

Cu toate că iernile blânde din ultimii ani au dus la renunțarea la data tradițională de închidere, care era la finalul lunii octombrie, CNAIR are acum libertatea de a decide când închide aceste drumuri, bazându-se pe previziunile meteo. Mai mult, compania are în plan instalarea de copertine de protecție suplimentare pentru a permite circulația rutieră și în timpul iernii.

În ceea ce privește Transalpina, segmentul de drum afectat se află între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800). În cazul Transfăgărășanului, zona închisă pentru circulație este cuprinsă între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800).

Această decizie vine în contextul în care condițiile meteo au înrăutățit semnificativ pe aceste trasee, cu strat de zăpadă de aproximativ 10 cm și carosabil acoperit cu gheață. Vântul puternic și posibilitatea apariției bruste a ceții dense au creat condiții periculoase pentru trafic. CNAIR a luat această măsură pentru a asigura siguranța participanților la trafic pe aceste drumuri montane în perioada cu dinamică sporită a condițiilor meteorologice.

În timp ce această închidere temporară va fi o dezamăgire pentru cei care se bucură de frumusețea acestor trasee montane, ea are drept scop principal protejarea vieților și a siguranței participanților la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare