Transalpina va fi supusă unor lucrări ample de modernizare

TURISM. Transalpina, una dintre cele mai frumoase și spectaculoase rute montane din România, va fi supusă unor lucrări ample de modernizare după mai mulți ani de incertitudine și procese juridice. Drumul, cunoscut și sub numele de DN 67C, se ridică la cea mai mare altitudine din țară și este admirat pentru peisajele sale uluitoare și pentru povestea sa plină de provocări și obstacole.

Începute în anul 2008, lucrările de modernizare a acestui traseu montan au fost întrerupte în 2012, ca urmare a problemelor financiare și juridice întâmpinate de societatea Romstrade, deținută de omul de afaceri Nelu Iordache. Acesta din urmă a fost ulterior condamnat la șase ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, în cadrul unui proces care a scos la iveală nereguli grave în atribuirea contractului de modernizare a Transalpinei.

După intrarea în insolvență a companiei Romstrade, lucrările de modernizare au fost suspendate, iar drumul a rămas într-o stare de neterminare, fapt ce a generat frustrare și dezamăgire printre locuitorii din zonă și turiștii care își doreau să descopere frumusețile Transalpinei.

Însă acum, vestea că Transalpina a fost preluată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) aduce o rază de speranță și optimism. Potrivit declarațiilor lui Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, drumul se află într-un proces de expertiză tehnică, care va evalua lucrările efectuate până acum și va determina necesitatea intervențiilor ulterioare.

Pentru comunitățile locale și pentru industria turismului din zonă, modernizarea Transalpinei reprezintă nu doar o îmbunătățire a infrastructurii rutiere, ci și o oportunitate de dezvoltare economică și de promovare a turismului montan. Cu peisajele sale spectaculoase și cu drumul său învăluit în mister și istorie, Transalpina este pregătită să primească din nou călători și să îi încânte cu frumusețile sale naturale.

Astfel, în timp ce lucrările de modernizare încep și speranțele renasc, Transalpina rămâne o poveste vie a munților și a perseverenței umane, gata să-și deschidă porțile către noi aventuri și către descoperiri neîntrerupte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare