Transilvania IT Cluster tocmai a lansat un nou proiect european pe care îl coordonează împreună cu alte 4 țări: Bulgaria, Estonia, Danemarca și Spania

INOVAȚIE. Proiectul BOOST are ca scop crearea unui cadru de colaborare interregional între organizații ce susțin inovarea. Acest cadru va conține metodologia și planul de acțiune pentru eficientizarea colaborării între organizații din cele 5 regiuni reprezentante în proiect (Nord-Vest România, Nord-Est Bulgaria, Estonia, Sudul Danemarcei și Cataluña din Spania), având posibilitatea de a fi preluat și utilizat și de către alte regiuni europene.

Viziunea proiectului BOOST este să creeze pentru actorii, instituțiile și spațiile de inovare din regiunile și ecosistemele regionale ale consorțiului BOOST un cadru de colaborare, structurat și eficient, care maximizează valoarea inovării pentru societate și reduce decalajele de inovare dintre regiunile europene.

Misiunea proiectului BOOST este aceea de a acționa ca un catalizator al colaborării între regiunile inovatoare modeste și moderate și regiunile inovatoare europene puternice/de top (conform categoriilor ce reies din rapoartele DESI 2021 și 2022.

Astfel, BOOST va:

* Mapa, analiza și iniția un dialog cu ideea de a genera angajament și a facilita colaborarea între părțile interesate de inovare din întregul „quadruple helix” din ecosistemele regionale ale partenerilor, care creează o comunitate BOOST activă și conduc la colaborare.

** Co-proiecta și co crea un program structurat de activități pe 5 ani care încurajează constelațiile europene de colaborare pentru inovare, bazându-se pe strategiile și politicile de inovare existente, cu mecanisme de finanțare publice și private.

*** Asigura că procesele de colaborare, realizările și rezultatele respectă principiile incluziunii, sustenabilității și egalității de gen din partea tuturor părților interesate implicate.

Astfel, ne dorim ca prin proiectul BOOST, împreună cu partenerii din consorțiu, să lucrăm și să maximizăm valoarea inovației pentru societate și să reducem decalajele de inovare dintre regiunile europene.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre proiect și despre ce implică acesta, puteți consulta website-ul BOOST aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare