Transylvania Summit – cel mai important eveniment de networking de la începutul anului (foto)

EVENIMENT. În weekendul 25-26 februarie, în Târgu-Mureș la Hotelul Plaza, a avut loc prima ediție a Transylvania Summit, eveniment care și-a propus să devină ce mai importantă inițiativă de atragere de investiții în România, dar și un facilitator pentru start-up-uri și proiecte cu potențial din România, în căutare de capital de investiție, un mediu de dialog între business-uri de succes și administrațiile publice.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 30 de invitați speciali din toată lumea (SUA, Marea Britanie, Elveția, Dubai, Brazilia, etc), din medii diferite de business (branding, inovație, IT, educație, cultură, sănătate), cu fondatori de start-up-uri, miniștri, membri ai Casei Regale, CEOs de companii, reprezentanți ai mediul universitar și de afaceri.

Transylvania Summit poartă semnătura fondatorului ecosistemului RUA – Românii Uniți Acasă (ecosistem din care face parte și Msnews), CEO-ul companiei inovatoare Neotech City Doru Borșan.
Alături de el, și-au adus aportul la buna desfășurare și prezentarea a acestui grandios eveniment, alți doi co-organizatori cu rezonanță: Prințesa Sophia Wolkonsky (fondatoare Castillia) și Dustin Plantholt (Washington DC Lobbyst).
Împreună, în mai puțin de 2 luni de zile, au pornit pe drumul organizării evenimentului, cu focus pe promovare și consolidare a potențialului de business și a imaginii județului Mureș, a Transilvaniei și a României, într-un mod în care încă niciodată nu a fost planificat, cu o energie pozitivă, plină de entuziasm și dragoste de România.

Doru Borșan a precizat la începutul evenimentului potențialul enorm pe care îl avem și nevoia de a promova viețile și realitatea românească într-un mod inedit – plin de iubire și încredere.
Totodată, și prințesa Sophia Wolkonsky, este o mare promotoare a spiritului și tradiției românești, caracterizându-l pe omul de afaceri Doru Borșan, ca fiind extraordinar de pasionat să arate lumii ”tot ce are România mai bun”. Ea ne-a îndemnat să-i urmăm exemplul, fiind încrezătoare că ceea ce au organizat împreună, va avea o mare rezonanță, atât pe scena evenimentului cât și ulterior în afara ei, creând noi oportunități în afaceri și schimburi de experiență.

Dustin Plantholt, a afirmat despre Transylvania Summit că ”nu este despre cantitate, ci despre calitate”, recunoscându-i adevăratul potențial. Cu mult entuziasm și energie pozitivă, Dustin Plantholt și-a arătat aprecierea invitației și a felicitat efortul și inițiativa echipei și familiei lui Doru Borșan.

În speranța că următoarele ediții Transylvania Summit vor aduna sub aceeași umbrelă sute sau chiar mii de participanți, evenimentul și-a început drumul către construirea și promovarea imaginii de succes a Transilvaniei și României.

În cadrul evenimentului, și-au adus sprijinul și autoritățile județene. Prefectul județului Mureș – Mara Togănel, prezentă în sala de conferință a evenimentului, s-a adresat celor prezenți: ”Am convingerea că tot ceea ce se desăvârșește astăzi, aici, va fi, așa cum se spunea, cu bătaie lungă. Considerați prezența mea astăzi, în această dimineață, în mijlocul dumneavoastră, ca pe un respect și ca pe o întărire a parteneriatului public-privat și ca pe dorința de a oferi mureșenilor și României viziune”.

Pe pagina ei de Facebook, cu privire la evenimentul nostru, Mara Togănel a menționat: ”Deschiderea județului Mureș către investitorii străini din industria tehnologiei începe de la oameni cu viziune și inițiativă. Prima ediție a Transylvania Summit în județul nostru se datorează unei echipe inovative și curajoase.
Peste 30 de investitori în domeniul digitalizării și oameni de afaceri mureșeni vor schimba idei și modalități prin care pot investi în Mureș. Să fie de bun augur!
Printr-un parteneriat corect și o acțiune unitară putem aduce mureșenilor viziune și dezvoltare. Tocmai de aceea, ne dorim un mediu de afaceri puternic, care prin investițiile în județul Mureș să întoarcă bunăstare comunității noastre.”

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș – Péter Ferenc, a transmis un mesaj video celor prezenți: ”În principiu, interesul investitorului străin se manifestă pe termen lung, adică presupune stabilirea unei relații pe termen lung între investitor și investiție, precum și participarea acestuia la conducerea companiei respective. Existența și atragerea investitorilor cu potențial ridicat într-o regiune se află în strânsă legătură cu oportunitatea de investiții. Pentru Consiliul Județean Mureș este o prioritate de a dezvolta o infrastructură modernă și capabilă să primească investitori de mare anvergură atât din străinătate, cât și de pe plan intern”.

Evenimentul a fost co-prezentat și animat de domnul Cristian China-Birta (Managing Partner @Kooperativa), care și-a pus amprenta umoristică pe tot parcursul weekendului.

Printre invitații de renume prezenți la eveniment, menționăm: Mara Togănel, Marius Viorel Poșa, Adrian Socaciu, Prințul Cosma Wolkonsky, Carmencita Constantin, Alexandru Coita, Dumitru Berestean, Norbert Steff, Laurent Perello, Tudor Coman, Abdullah Qandeel, Ilie Pușcaș, Călin Ștefănescu, Christian Frei, Sergiu Zereș, Răzvan Rusu, Borbély László, Yulia Stark, Mihaela Tudor, Prof.Dr. Leonard Azamfirei, Prof.Dr. Theodora Benedek, Shima Shad Rouh, Firas Safieddine, Mart McClennan, Prof. Cezar Sigmirean, Fabrice Marquet, Luiz F Costa Macambira, Robert Smith, Prițul Dimitrie Sturdza, Christian Meier, Yannick Bosshard.

Cu această ocazie, dorim să mulțumim atât participanților cât și partenerilor: Monaco Voice, Transilvania Business, Zi de zi, Multinvest, Hotel Plaza, Neotech, Irum, Concept 9, Reea, Castillia, Tenuta Romana, Consiliul Județean Mureș, UMFST George Emil Palade Târgu-Mureș, Cardio, Dora, Kooperativa 2.0, Heineken, Awwa Agency, Big Sounds & Lights, Borsec, Azomureș, Petry, Buon Buon, Silvania, Răzvan Idicel, Black Cock.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare