Foto: Asociația Pro Infrastructură

TRANZACȚIE – Salini Impregilo a devenit acționar majoritar al constructorului tronsonului de autostradă Iernut – Chețani

DECIZIE. Firma italiană de construcţii Salini Impregilo a cumpărat cu 225 de milioane de euro o participație de 65% din concernul Astaldi SpA, care se confruntă cu probleme financiare. Banii vor fi obținuți exclusiv pentru plata datoriilor Astaldi SpA, conform unui acord cu creditorii acesteia. Datoriile Astaldi se cifrează la 1,26 miliarde de euro.

 

În septembrie 2018, Astaldi, care are peste 10.500 de angajaţi, a cerut unui tribunal din Roma protecţie “cu rezervare”, faţă de creditorii săi, aceasta fiind o modalitate folosită în Italia pentru a permite unei firme să-şi continue afacerile.

 

În România, numai în 2019, Astaldi are contracte de 400 milioane de euro, conform oficialilor Ministerului Transporturilor. Printre aceste lucrări este și cel mai mare lot din Autostrada A3, secțiunea Ogra – Câmpia Turzii pe tronsonul Iernut – Chețani, în lungime de 17,9 km, lucrare care se execută în baza unui contract de 437,6 miliarde lei + TVA (75% fiind finanțare europeană), în asociere cu Max Boegl România, Astalrom SA și Consitrans.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare