Traseul de lungă distanță Via Transilvanica – inaugurat oficial

TURISM. Via Transilvanica, traseul de mare distanță de 1.400 km care traversează România de la Putna la Drobeta-Turnu Severin, a fost inaugurat oficial la sfârșitul săptămânii trecute. Evenimentul de deschidere a avut loc la Alba Iulia sâmbătă, 8 octombrie.
 
Pe lângă o varietate de evenimente, precum expoziții, târguri și muzică live, evenimentul a inclus și deschiderea oficială a secțiunii Alba – ultimul dintre segmentele traseului. “Este un sector de 141 km, care trece prin multe orașe pline de istorie și nu este lipsit de peisaje naturale spectaculoase, unde moștenirea dacică se simte puternic”, se arată într-o postare pe Facebook a Via Transilvanica.
 
Traseul de lungă distanță este un proiect al Tășuleasa Social, un ONG local care se ocupă de probleme de mediu, educaționale, sociale și culturale. A fost lansat în urmă cu mai bine de patru ani, fiind promovat ca fiind “drumul care unește”.
 
A fost amenajat în etape, primii 100 de km fiind finalizați în 2018 în județul Bistrița-Năsăud, apoi în 2020 au fost parcurși alți 800 de km, potrivit site-ului oficial. Traseul a primit încă 254 km în 2021 și a fost finalizat în cele din urmă în acest an.
 
Cei care se vor încumeta la parcurgerea traseului Via Transilvanica trebuie să ştie că drumul trece prin zece judeţe: Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.
Via Transilvanica poate fi parcursă fie timp de mai multe săptămâni în întregime, fie parțial în câteva zile, pe jos sau cu bicicleta. Le oferă călătorilor șansa de a descoperi diverse părți ale României într-un mod cu totul unic – diferite regiuni cu istoria, oamenii, cultura, reperele și poveștile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare