Triumful Salamului de Sibiu – produsul Românesc care a cucerit inimile americanilor

TRIUMF. Într-un moment de mândrie pentru industria alimentară românească, Salamul de Sibiu Agricola IGP a reușit să traverseze oceanul și să se afle pe rafturile magazinelor din Statele Unite ale Americii. Această realizare reprezintă un punct de cotitură în exportul alimentelor românești, marcând debutul produselor de origine animală românești pe piața americană.

Cu o tradiție de peste două decenii în producția de mezeluri de calitate, Grupul Agricola a reușit să transforme Salamul de Sibiu într-un ambasador autentic al României în SUA. Entuziasmul și aprecierea americanilor pentru acest produs au fost imediate, iar debutul său pe piața americană este privit ca un moment istoric pentru industria alimentară românească.

Reprezentanții Grupului Agricola au subliniat că procesul de export către SUA a fost unul complex, dar eforturile lor de a accesa această piață s-au concretizat într-un succes remarcabil. Din 2014 și până în prezent, compania a depus eforturi constante pentru a se alinia standardelor de siguranță și calitate impuse de autoritățile americane. Vizita Departamentului de Agricultură în 2021 a validat eforturile lor, iar acum Salamul de Sibiu este disponibil în magazinele din SUA, oferind consumatorilor americani o experiență autentic românească.

Salamul de Sibiu Agricola IGP a devenit astfel primul produs românesc de origine animală exportat în SUA, marcând un moment istoric pentru industria alimentară a țării. Succesul acestui produs emblematic nu doar consolidează prestigiul gastronomic al României la nivel internațional, ci deschide și noi oportunități pentru alte produse românești de calitate să cucerească piețele externe.

Astfel, Salamul de Sibiu Agricola IGP nu este doar un produs alimentar, ci și o poveste de succes care demonstrează potențialul și calitatea mezelurilor românești pe plan internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare