Tunelul care leagă Bulgaria de Grecia. O veste excelentă pentru turiștii români

TURISM. Drumul spre Grecia va fi din această vară mai scurt și mai rapid, deoarece tunelul care leagă Bulgaria de Grecia este gata și urmează să fie deschis circulației în curând. Această veste excelentă vine ca o bucurie pentru turiștii români care planifică o vacanță pe una din insulele grecești, având în vedere că Grecia este de mulți ani în fruntea topului când vine vorba de destinații de vacanță.

Tunelul, parte din autostrada Struma (E79), este cel mai lung tunel din istoria Bulgariei și face parte dintr-un proiect masiv care îmbunătățește infrastructura rutieră între cele două țări. Tunelul „Jeleznița”, aflat lângă orașul Blagoevgrad din sud-vestul Bulgariei, este un tunel dublu lung de doi kilometri și este ultima secțiune a autostrăzii Struma, numită după râul Struma.

Construcția acestui tunel a început spre sfârșitul anului 2019, iar acum, după mai multe întârzieri, se așteaptă ca tunelul să fie deschis traficului în data de 20 februarie. Bugetul inițial al proiectului a fost de 128 de milioane de euro, iar pe lângă tunel, proiectul mai include și lucrările rutiere necesare pentru conectarea acestuia la autostradă, având o lungime totală de aproximativ 2,5 kilometri la intrarea și la ieșirea din tunel.

Tunelul îndeplinește toate specificațiile moderne privind sistemele de siguranță, ventilația și infrastructura de urgență. Infrastructura de urgență include patru pasarele pentru pietoni și două pentru vehicule, dar și un heliport.

Autostrada Struma, care include și tunelul, are o lungime totală de 173,28 km și leagă capitala Bulgariei de granița cu Grecia Kulata – Promachonas, făcând parte din Coridorul IV Pan-European. Această autostradă este strategică pentru dezvoltarea regională, deoarece va facilita legătura dintre vestul și centrul Europei și Marea Egee.

Cu deschiderea acestui tunel, turiștii români vor beneficia de un traseu mai rapid și mai comod către Grecia, ceea ce va face vacanțele lor mult mai plăcute și mai accesibile decât înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare