Tunelul minunilor cu 365 de sfinți din Straja – o destinație spirituală unică în România

TURISM. În inima stațiunii Straja din România se află un tunel unic și sacru, renumit pentru atmosfera sa miraculoasă și puterea spirituală pe care o emană. Acest loc de pelerinaj atrage credincioși din toate colțurile țării și din străinătate, impresionați de minunile asociate cu acest tunel.

Tunelul sacru din Straja, cunoscut pentru lungimea sa de 54 de metri, este considerat un loc cu adevărat special. Zidurile sale sunt decorate cu picturi reprezentând 365 de sfinți, câte unul pentru fiecare zi a anului. Pe tavanul tunelului sunt redate scene din Vechiul și Noul Testament, adăugând o dimensiune spirituală profundă acestui loc. Iluminarea naturală este realizată prin ferestre din lemn în formă de cruce, care conferă tunelului o atmosferă de liniște și sfințenie.

La capătul tunelului se află o bisericuță din lemn dedicată Sfinților Constantin și Elena, amplificând semnificația religioasă a ansamblului. În interiorul tunelului, o candelă arde neîntrerupt și este mutată zilnic în fața icoanei sfântului corespunzător zilei din calendarul ortodox, aducând o notă de sacralitate și continuitate spirituală.

Credincioșii care vizitează tunelul din Straja descriu experiența ca fiind profundă și înălțătoare. Mulți dintre ei afirmă că, după ce parcurg tunelul, se simt încărcați cu energie pozitivă și liniște interioară. Acest loc nu este doar un punct de atracție turistică, ci și un sanctuar spiritual unde oamenii își găsesc alinare și se reconectează cu credința lor.

Construcția tunelului s-a finalizat în anul 2006 și de atunci a devenit un important loc de pelerinaj. Vizitatorii au posibilitatea de a găsi ziua de naștere și sfântul protector, oferindu-le un prilej de rugăciune personală și reflecție spirituală.

Stațiunea Straja, situată în Masivul Vâlcan la o altitudine de 1.440 de metri, nu este renumită doar pentru acest tunel sacru, ci și pentru peisajele montane spectaculoase și varietatea de oportunități de recreere pe care le oferă pe tot parcursul anului. Stațiunea se află în apropierea orașului Lupeni, în Valea Jiului, și este accesibilă printr-un drum care urcă din Lupeni sau printr-o telegondolă modernă care asigură legătura între oraș și stațiune.

Straja este un loc unde natura și spiritualitatea se întâlnesc, oferind vizitatorilor nu doar o evadare în peisajele montane, ci și o călătorie interioară de descoperire și pace. Tunelul sacru din Straja continuă să fie un punct de atracție pentru cei în căutarea unor experiențe spirituale intense și a unui refugiu de liniște și meditație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare