TURISM – Casa Prințului Charles din Viscri se deschide vizitatorilor

VISCRI. Casa Prințului de Wales din Viscri, un mic sat din regiunea Transilvaniei, centrul României, este acum deschisă publicului. Proprietatea tradițională săsească găzduiește două expoziții speciale axate pe conservarea naturii sălbatice și a patrimoniului construit.
 
În timp ce vizitează casa prințului din Viscri, turiștii vor descoperi gospodăria simplă, tradițională săsească și vor putea gusta produse locale în cafenea. Mai mult, în timp ce se plimbă prin grădini, aceștia pot afla despre școlile de vară organizate de Fundația Prințului de Wales din România în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), precum și despre un proiect special de grădinărit pentru copiii din sat.
 
„Întrucât turiștii care vizitează Viscri au fost întotdeauna foarte dornici să învețe cât mai multe despre legătura pe care Prințul de Wales o are cu satul, Fundația de Caritate Prince of Wales a decis în 2021 să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă care vorbește despre pasiunea Prințului pentru arhitectura tradițională, agricultura durabilă, protecția biodiversității și a patrimoniului nostru cultural valoros – cu alte cuvinte, despre dragostea Alteței Sale Regale, Prințul de Wales pentru România”, a declarat Mihai Grigore, Managerul Proprietății Casa Prințului de Wales din Viscri.
 
Micul sat Viscri a devenit faimos după ce Prințul Charles a cumpărat acolo o casă veche în 2006. Până în 2021, proprietatea de la Viscri 163 a funcționat ca pensiune. Astăzi, hambarul reconvertit al casei găzduiește expoziția permanentă The Transylvania Florilegium, o carte dedicată plantelor din această regiune, comandată de Alteța Sa Regală Prințul de Wales, un susținător pasionat al conservării acestui mediu prețios.
 
„Picturile florilegiului au fost create de unii dintre cei mai buni artiști botanici contemporani din lume, studiind flora de la proprietățile sale de la Viscri și Zalanpatak timp de peste cinci ani. În florilegiu, informații științifice despre fiecare plantă însoțesc fiecare dintre cele 124 de ilustrații botanice. Cele două volume ale Florilegiului Transilvaniei vor aduce la cunoștință diversitatea și frumusețea florei transilvane și vor inspira oamenii să ajute la conservarea acesteia”, se arată în comunicatul de presă.
 
Proprietatea găzduiește și expoziția de fotografie ”Zburând peste Transilvania. Biserici fortificate” de fotograful român Ionuț Macri.
 
Casa Prințului de Wales din Viscri este deschisă publicului de marți până duminică, între orele 10 și 19.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare