Turismul românesc în 2024: o revenire strălucită pe litoral

TURISM. În ultima zi de minivacanță de Rusalii, mulți români au evadat din orașe pentru a se relaxa la mare sau la munte, inaugurând astfel sezonul estival într-o notă optimistă. Stațiunile de pe litoral, în special Eforie Nord și Costinești, au înregistrat un aflux neașteptat de turiști dornici să scape de caniculă într-o baie răcoritoare în Marea Neagră. Minivacanța a fost un adevărat test pentru litoral, dovedind că sezonul 2024 se anunță a fi unul dintre cei mai buni ani pentru turismul românesc.

La munte, în Poiana Brașov și alte stațiuni montane, zilele de Rusalii au adus și ele un număr semnificativ de vizitatori în căutarea răcoarei și a aerului proaspăt de munte. În total, peste 80.000 de turiști au optat pentru destinațiile de vacanță în această perioadă, o creștere față de anul precedent, ceea ce indică o redresare a turismului intern în fața provocărilor pandemiei.

Începutul pozitiv al sezonului estival 2024 a fost remarcat și de reprezentanții din industria ospitalității, care se așteaptă la o continuare a acestui trend pozitiv în următoarele luni. Cu o apă de mare caldă și tarife competitive, România pare să fie o destinație tot mai atractivă pentru turiști, indiferent dacă preferă muntele sau marea.

Următoarea oportunitate de evadare pentru români va fi în luna august, când, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului pe 15 august, se va bucura din nou de patru zile libere. Astfel, industria turistică se pregătește pentru a întâmpina un val de turiști și în acea perioadă, confirmând optimismul pentru sezonul de vară din 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare