UATs Digital? – digitalizarea Universității de Arte din Târgu Mureș pentru trecerea la învățământul online și pregătirea studenților în ocupații emergente din industriile creative

EDUCAȚIE. Universitatea de Arte din Târgu-Mureș este beneficiarul unui contract de finanțare prin Planul de Redresare și Reziliență, Măsura de investiții – Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului, în valoare totală de 12.231.825,55 lei, din care valoarea nerambursabilă din PNRR este de 10.278.845 lei.

Proiectul – „UATs Digital? – digitalizarea Universității de Arte din Târgu Mureș pentru trecerea la învățământul online și pregătirea studenților în ocupații emergente din industriile creative” are ca scop îmbunătățirea procesului educațional prin creșterea gradului de digitalizare al universității.

Obiectivele specifice care conduc la atingerea scopului sunt:
– Îmbunătățirea infrastructurii digitale a Universității de Arte din Târgu-Mureș prin achiziționarea și punerea în funcțiune a echipamentelor și sistemelor IT, cât și a softurilor aferente. Acest obiectiv se va traduce prin operaționalizarea digitală a 10 departamente/centre de cercetare din cadrul UAT până în 2029.

– Actualizarea programelor de studii existente sau dezvoltarea unor programe de studii noi cu componentă digitală, care vor crește competențele digitale ale studenților, masteranzilor și doctoranzilor din cadrul UAT în industriile creative și îi vor pregăti pentru meseriile emergente din domeniu.
Acest obiectiv se traduce prin actualizarea / dezvoltarea a 6 programe de studii în cadrul UAT până în 2029 și utilizarea lor. Cele 6 programe vor asigura formarea a 120 de studenți (licență și master) și studenți doctoranzi în ocupații emergente din domeniul artistic, ocupații care vor integra o componentă digitală importantă.

– Perfecționarea cadrelor didactice în utilizarea noilor tehnologii în procesul educațional.

În cadrul acestui proiect vor fi digitalizate următoarele departamente / centre de cercetare:
1. Departamentul Teatru
2. Departamentul Muzică
3. Institutul de Cercetări Teatrale și Multimedia (ICTM)
4. Departamentul Studio
5. Departamentul Studio 2.1
6. Departamentul Studio New Media 3.1.
7. Departamentul Laborator de animație computerizată 2.1.
8. Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră
9. Departamentul Biblioteca UAT
10. Societatea Antreprenorială Studențească a Universității de Arte din Târgu-Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare