UCIS DE URS – Un cioban din județul Mureș, dispărut de la stână în urma atacului violent al unui urs, a fost găsit mort: alt cioban a fost grav rănit

0
897

STÂNA ATACATĂ. În seara de vineri, 23 iulie 2021, la o stână situată în zona Poiana Boilor de lângă satul Drăgoiasa, undeva la limita dintre județele Suceava și Harghita, pe un fond forestier care se întinde pe raza judeţelor Suceava, Harghita și Mureş, un urs a luat o vacă de pășune. Doi din cei trei ciobani (toți din județul Mureș) s-au dus cu bâtele să îl sperie, în speranța că pot salva vaca.

 

Unul dintre ciobani (în vîrstă de 45 de ani) a fost atacat de urs şi rănit grav, iar cel de al doilea (în vârstă de 26 de ani) nu a fost găsit, fiind dat dispărut și estimându-se că, în încercarea de a scăpa de urs, ar fi fugit în zona împădurită. Cel de-al treilea cioban a alertat serviciile de specialitate, sunând la 112.

 

Bărbatul atacat de urs, care prezintă răni multiple, a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava (acesta fiind cel mai apropiat de locul atacului), cu plăgi la cap, torace şi membre.

 

Tânărul cioban dat dispărut a fost căutat în cursul nopții de echipe comune de jandarmi montani, polițiști şi salvamontişti din Suceava, precum și de 21 de pompieri militari de la ISU Suceava (aceștia au intervenit la faţa locului cu două autoşenilate) și de la ISU Iaşi şi ISU Neamţ (cu echipaje dotate cu camere de termoviziune).

 

În această dimineață, ciobanul dispărut a fost găsit mort în pădure. Vineri seara, printr-un mesaj RO-ALERT, a fost anunțată prezența unui urs în comuna Dorna Candrenilor. Oamenii au fost sfătuiți să rămână în case.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ