UE finanțează un nou pod între România și Republica Moldova

INFRASTRUCTURĂ. Uniunea Europeană (UE) a decis să sprijine cu 616 milioane de euro fonduri nerambursabile un număr total de 35 de proiecte care vor permite investiții în infrastructuri cheie ce pot fi folosite atât în scopuri civile, cât și militare, a anunțat Comisia Europeană (CE).

După ce statele membre vor aproba lista proiectelor selectate, pe 20 decembrie, Comisia Europeană va adopta în scurt timp deciziile de finanțare.

Printre proiecte se numără un nou pod rutier între România și Republica Moldova, estimat la 33 milioane de euro (fără TVA), din care UE va finanța jumătate în cadrul programului Connecting Europe Facility CEF.

Podul, necesar atât pentru România, cât și pentru Republica Moldova, va sprijini relațiile economice, sociale și umane dintre cele două părți. El va contribui la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficul internațional de tranzit de mărfuri și persoane“, a comentat secretarul de stat Ionel Scriosteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare