Ultimele aprobări din cadrul ședinței ordinare a Consiliului local de azi – 31 august 2023

COMUNICAT DE PRESĂ. În cadrul ședinței ordinare a Consiliului local, joi 31 august, pe ordinea de zi s-au aflat un număr de 42 de proiecte și 2 proiecte în regim de urgență.
Astfel, aleșii locali și-au dat votul și au aprobat mai multe proiecte, printre care:

A fost avizat Regulamentul pentru funcționarea pieței de tip ”talcioc”, situată în Str. Gheorghe Doja nr.193, administrată de o societate privată. Astfel, operatorul S.C. INSTGAZ S.R.L, va răspunde de îndeplinirea cerințelor de dotare a pieței și va asigura buna funcționare a acesteia, cu respectarea condițiilor prevăzute în legislația specifică.

Un alt punct pe ordinea de zi, care a primit votul consilierilor a vizat subvenționarea unităților de asistență socială din municipiul Târgu Mureș în baza Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială pentru anul 2024. Astfel, a fost aprobat Ghidul solicitantului și s-au aprobat liniile de subvenţionare prioritare în domeniul asistenţei sociale:
– asistenţa socială a copiilor, persoanelor singure, familiilor şi comunităţilor vulnerabile cu risc de marginalizare socială;
– asistenţa socială a persoanelor cu dizabilități;
– asistenţa socială a persoanelor vârstnice;
– asistența socială a persoanelor cu diferite adicții, respectiv consum de alcool, droguri, alte substanțe toxice, jocuri de noroc, etc.

De asemenea, consilierii au aprobat modificarea Studiului de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Prelungire Calea Sighișoarei în direcția DN 13, inclusiv lucrări de protejare și deviere rețele, parte integrantă din proiectul Realizare inel ocolitor al municipiului Târgu Mureș prin interconectarea autostrăzii A3, E60, DN15, DJ152A”- tronson 6- Varianta I, prin aprobarea Variantei 3, cu următorii indicatori tehnico economici: valoarea totală a obiectivului de investiţii: 76.305.404,43 lei.

Totodată, au fost aprobate bugetele estimative pentru 3 proiecte mari care vizează anveloparea blocurilor din surse de finanțare P.N.R.R. Așadar:
– s-a votat pentru Lot I de clădiri rezidențiale un buget în valoare totală de peste 21 milioane de lei, contractul propune lucrări de intervenție pentru 5 blocuri, după cum urmează: str. Nicolae Bălcescu nr.50-54; Piața Armatei nr.38AB; str. Libertății nr.103 AB; str. Ialomiței nr.8AB; str. Nicolae Bălcescu nr.48.
– s-a votat pentru Lot II de clădiri rezidențiale un buget în valoare totală de aproape 12 milioane de lei, contractul propune lucrări de intervenție pentru 5 blocuri, după cum urmează: str. Liviu Rebreanu nr.33A, str. Nicolae Bălcescu nr. 29, P-ța Victoriei nr.24-25, str. Vasile Lucaciu nr.9-11, str. Reșița nr. 6AB.
– s-a votat pentru Lot VI de clădiri rezidențiale un buget în valoare totală de peste 11,2 milioane de lei, contractul propune lucrări de intervenție pentru 5 blocuri, după cum urmează: str. Nicolae Bălcescu, nr. 27, str. Piața Armatei, nr. 34 A B, str. Gheorghe Doja, nr. 38 A B C, str. Viitorului, nr. 2, str. Libertății, nr. 101 A B.

Consilierii au aprobat preluarea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a rețelei de apă și canalizare cu instalațiile aferente a ansamblului de locuințe Unirii Park Residence, situat pe str. Pomilor, având valoarea totală de 578.786 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare