Umbra umorului divin – Papa Francisc permite glumele despre Dumnezeu, cu o singură condiție

VATICAN. Papa Francisc a declarat că glumele despre Dumnezeu sunt permise, atâta timp cât nu ofensează sentimentele religioase ale credincioșilor. Acesta a făcut această afirmație vineri dimineața, când a primit în audiență la Vatican circa o sută de comedieni din aproximativ 15 țări, inclusiv pe celebrii Chris Rock și Jimmy Fallon.

În contextul acestei întâlniri, Suveranul Pontif a subliniat rolul pozitiv al actorilor de comedie în societate, evidențiind puterea acestora de a răspândi seninătate și zâmbete.

Talentul vostru este un dar prețios, întrucât, odată cu râsul, transmite pace în inima oamenilor, ajutându-ne astfel să depășim dificultățile și să suportăm stresul cotidian”, a spus Papa Francisc.

Papa este așteptat să participe astăzi în Apulia la un summit al șefilor de stat și de guvern din cele mai bogate șapte națiuni ale lumii, unde va discuta, printre altele, despre inteligența artificială. Suveranul Pontif va avea, de asemenea, întâlniri bilaterale cu președintele francez Emmanuel Macron, președintele american Joe Biden și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, înainte de a reveni la Vatican în această seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare