UMFST – contract de finanțare în valoare de 20.000.000 Euro

FINANȚARE. Ieri, 8 septembrie, la Luxembourg, Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș – Dr. Leonard Azamfirei, a reușit să încheie negocierile directe cu Banca Europeană de Investiții (BEI), începute acum un an de zile, semnând împreună cu vicepreședintele BEI, dl. Christian Kettel Thomsen, un contract de finanțare în valoare de 20.000.000 Euro, menit să suporte parțial viitoarele proiecte majore ale UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureș.
 
Știrea a fost anunțată pe pagina personală de Facebook a Dr. Leonard Azamfirei. El a mai menționat ca proiectele viitoare programate pentru UMFST, au o valoare totală de 44.500.000 Euro.
În contractul semnat ieri sunt incluse 9 obiective de investiții în infrastructura educațională, medicală și de cercetare, inclusiv în Parcul universitar științific și tehnologic “Novum Forum” pe care îl dezvoltă UMFST.
 
Banca Europeană de Investiții este componenta de creditare a Uniunii Europene. Prin statutul său de cea mai mare instituție financiară multilaterală din lume, misiunea Băncii Europene de Investiții este de a ajuta la punerea în aplicare a obiectivelor politicii UE și de a contribui la dezvoltarea echilibrată a pieței interne în interesul Uniunii.
 
Îl felicităm pe Dr. Leonard Azamfirei pentru reușită și îi urăm succes în continuare în dezvoltarea proiectelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare