Un habitat unic în Europa, la Băile Felix: minunile naturii care atrag vizitatori din toată ţara

TURISM. În stațiunea Băile Felix, cine nu a vizitat încă ar trebui să facă acest lucru cât mai curând posibil. Motivul este unul spectaculos: nuferii și lotușii au înflorit cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, oferind un peisaj uimitor. În plus, habitatul este locuit de broscuțe țestoase și pești colorați, ceea ce îl face unic în Europa.

Situat la câțiva kilometri de Oradea, în centrul stațiunii Băile Felix, Lacul cu nuferi și lotuși înalți de peste un metru și jumătate este acum cel mai vizitat loc din zonă. “Este foarte frumos, nu am mai văzut niciodată nuferi atât de bine înfloriți înainte de timp”, spune un vizitator entuziast.

Specialiștii explică că nuferii au crescut atât de mari datorită perioadelor alternante de soare și ploaie din această vară. În lac trăiesc mai multe specii de broscuțe țestoase și peștișori colorați. Vestea despre frumusețea acestui loc s-a răspândit în toată țara.

“Lacul cu nuferi din Băile Felix, denumit și Băile Fericite în secolul al XIII-lea datorită izvoarelor geotermale, atrage anual peste 100.000 de turiști în stațiune. Aici, într-un microclimat unic în Europa creat de izvoarele termale, cresc specii rare de nuferi și lotuși, inclusiv nufărul alb, nufărul termal și lotusul sacru”, explică Irina Iova, reprezentant al administrației lacului.

Frunzele de nuferi sunt verzi pe tot parcursul anului și înfloresc până în luna octombrie, în timp ce lotușii oferă o priveliște unică până la finalul lui august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare