Un Moment Istoric: Primul avion de pasageri aterizează la Remetea, Harghita (foto)

TRANSPORT. 17 iulie 2023 a rămas în istoria județului Harghita ca ziua în care a aterizat primul avion de pasageri la Remetea.
Aeronava Embraer 120ER, capabilă să transporte 30 de persoane, a sosit la ora 16:11, într-un moment încărcat de emoție și importanță. Cu toate că sosirea nu a fost anunțată în mod special, localnicii au urmărit cu entuziasm avionul până când acesta a aterizat pe pista aeroportului, marcând astfel începutul unei noi etape în dezvoltarea regiunii.

Evenimentul a fost cu atât mai semnificativ cu cât reprezintă prima aterizare a unui avion de pasageri în județul Harghita. Aeroportul din Remetea, proiect ambițios și îndelung așteptat, are potențialul de a schimba în mod substanțial infrastructura și economia zonei.

Aeronava aparținea companiei aeriene Aeroexpress, iar zborul venea de la Budapesta. După aproximativ o oră și jumătate, aeronava a sosit în România, trecând prin obișnuitul control de frontieră de la Cluj-Napoca. Această conexiune aeriană dintre Remetea și Budapesta este un pas semnificativ în creșterea accesibilității zonei, oferind o alternativă rapidă și comodă pentru călătoriile dintre cele două zone.

Attila Balázs, șeful grupului Bayer și constructorul aeroportului, a fost printre primii să întâmpine aeronava la sosire. El a subliniat importanța acestui moment istoric pentru întreaga regiune, explicând cum accesibilitatea este crucială pentru dezvoltarea economică și atragerea investițiilor în zonă. Astfel, acest aeroport nu numai că va servi transportul pasagerilor, dar va facilita și dezvoltarea afacerilor și a turismului local.

Începând cu anul viitor, sunt planificate zboruri zilnice regulate între Remetea și Budapesta. Aceste zboruri vor servi atât transportul angajaților companiilor locale, cât și publicului larg, având în vedere că aeroportul va prelua un număr estimat de 15.000 de pasageri pe an.

Inițiativa pentru construirea aeroportului a luat naștere din nevoia antreprenorilor de a avea o alternativă la călătoriile obositoare și lungi între Budapesta și București. Pentru a sprijini dezvoltarea regiunii Ținutului Secuiesc, era necesară o legătură mai ușoară și mai rapidă cu alte centre importante.

Așadar, aeroportul din Remetea reprezintă o promițătoare punte de conexiune între Ungaria și România, deschizând noi oportunități de dezvoltare economică și socială în zonă. Proiectele în desfășurare, precum construcția unui hotel, vor atrage investitori și vor crea locuri de muncă, generând beneficii pentru întreaga comunitate locală.

Cu ajutorul acestui nou aeroport, nu numai că se vor dezvolta afaceri, agricultura și turismul în regiune, dar și echipa de hochei din Gheorgheni va beneficia de oportunități îmbunătățite pentru a participa la competiții și evenimente sportive.

Astfel, Remetea devine o destinație aeriană importantă, deschizând calea spre progres și prosperitate pentru întreaga zonă. Speranța este ca acest moment istoric să marcheze un nou capitol în dezvoltarea județului Harghita și să aducă în viața localnicilor noi posibilități și perspective pozitive pentru viitor.
Oamenii și autoritățile locale sunt încântați de acest avânt, iar aeroportul din Remetea se dovedește a fi o investiție valoroasă pentru întreaga comunitate.

 

foto: SZÁSZ ADORJÁN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare