Un nou parteneriat în Târgu Mureș între Serviciul de Probațiune Mureș și mediul academic

PARTENERIAT. În data de 31 octombrie, la sediul Facultății de Economie și Drept a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, a avut loc evenimentul ”Istoria și funcțiile probațiunii în România”.
La acesta au participat mai multe cadre didactice ale Facultății de Economie și Drept (conf. dr. Nicolae Ploieșteanu, lect. dr. Adrian Boantă și lect. dr. Sabău-Pop Aurelian) și peste 50 de studenți ai Facultății de Economie și Drept.
Scopul întâlnirii a fost acela de a familiariza studenții cu privire la sistemul și activitatea de probațiune și a le prezenta acestora oportunitățile de efectuare a unor stagii de practică, voluntariat și angajare în cadrul Serviciului de Probațiune Mureș.

Reprezentanții Serviciului de Probațiune Mureș, Ovidiu Savu și Monica Adriana Dunca au abordat teme care au vizat: istoria și originile probațiunii pe plan mondial și în România, prezentarea generală a activității de probațiune, respectiv activitatea de întocmire a referatelor și rapoartelor de evaluare, activitatea de supraveghere, munca neremunerată în folosul comunității, măsurile educative neprivative de libertate, programele de reintegrare socială, precum și datele statistice relevante.

Discuțiile s-au finalizat cu demararea demersurilor încheierii unui protocol de colaborare între cele două instituții, astfel încât pe viitor să continue astfel de întâlniri de lucru la care să fie abordate teme de interes pentru studenți, printre care s-ar putea afla și viitori consilieri de probațiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare