Un nou punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina se deschide la Vicovul de Sus

POLITIC. Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, se va deplasa azi – 10 noiembrie, la Vicovul de Sus, județul Suceava, unde va participa, alături de premierul ucrainean Denys Shmyhal, la evenimentul de inaugurare a noului punct de trecere a frontierei cu Ucraina, a anunțat Guvernul.

“Vom avea o întrevedere cu premierul Ucrainei, iar întreaga activitate va consta atât în inaugurarea punctului de trecere a frontierei, cât și într-o întâlnire bilaterală în care vom discuta aspecte legate de situația de securitate, precum și măsurile de sprijin pe care țara noastră le ia în sprijinul Guvernului ucrainean”, a declarat premierul Ciucă.

Guvernul de la București a argumentat că, în contextul conflictului armat din Ucraina, la frontierele comune ale României și Ucrainei se înregistrează un flux masiv de trafic de mărfuri și călători, care generează blocaje pe sensul de intrare în România.

La Vicovu de Sus (România) – Krasnoilsk (Ucraina) se deschide un nou punct de trecere a frontierei și un nou birou vamal de frontieră pentru traficul internațional de persoane, în regim de trafic pietonal și rutier (inclusiv autobuze), inclusiv cu marfă, cu program de funcționare permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare