Un nou sondaj dezvăluie preferințele românilor în materie de concedii

TURISM. În urma unui sondaj realizat de Travelminit.ro cu privire la intențiile de călătorie ale românilor, s-a constatat că majoritatea (68%) își doresc să călătorească în țară în următoarele patru luni. Totuși, preferințele în ceea ce privește destinațiile favorite s-au schimbat, iar destinațiile montane sunt acum preferate.

Conform datelor platformei de rezervări, 40% dintre români își doresc un sejur la munte, 21% aleg stațiunile balneoclimaterice, 20% preferă un concediu la mare, 12% optează pentru city-break, în timp ce 9% sunt în căutarea altor destinații, fără să precizeze specificul acestora. Aceste preferințe reflectă și o cerere constantă de îmbunătățire a serviciilor de pe litoralul românesc, subiect intens dezbătut în fiecare sezon estival atât de autorități, cât și de turiști.

Deși mulți români au în plan o călătorie în viitorul apropiat, doar 26% dintre ei au declarat că vor rezerva cazarea din timp. 40% oscilează între planificarea de timp și improvizație, în timp ce 28% încă se gândesc la destinație și durata sejurului. Acest lucru arată că românii sunt acum mai spontani în ceea ce privește perioada călătoriei, fiind deschiși la promoțiile last minute care corespund bugetului și dorințelor lor.

Pe de altă parte, 61% dintre români își doresc să călătorească în timpul verii, în perioada tradițională a concediilor, în timp ce 10% intenționează să plece în minivacanța de 1 Mai și Paște. Restul sunt încă indeciși cu privire la data concediului.

Potrivit lui Timea Imecs-Ambrus, CEO Travelminit.ro, există o creștere continuă a rezervărilor pe platformă, iar promoțiile last minute devin din ce în ce mai populare. Hotelierii promovează oferte de ultim moment la prețuri avantajoase pentru a-și ocupa locurile libere și a avea un grad maxim de ocupare. Astfel, se recomandă turiștilor să urmărească platforma pentru a fi la curent cu noile oferte.

Compania Travelminit, fondată în Cluj-Napoca, este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața rezervărilor hoteliere din România, având în portofoliu 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din întreaga țară. Din 2020, face parte din Szallas Group, iar în 2022, Szallas Group a fost achiziționat de Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce și media din Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare