Un pas mai aproape de inaugurarea A0 Sud: AKTOR a montat secțiunea centrală a viitorului pasaj peste A1

CONSTRUCȚII. Echipa de constructori de la Aktor România, parte a Grupului Intrakat, a finalizat montarea tuturor celor șase grinzi metalice care formează secțiunea centrală a viitorului nod rutier peste autostrada A1, în apropiere de Ciorogârla. Această realizare marchează un pas semnificativ în construcția pasajului pe lotul 3 al Autostrăzii A0 București Sud.

Montarea celor șase grinzi metalice, fiecare având o greutate de 25 de tone, a început vineri dimineața și s-a încheiat sâmbătă după-amiază. Următorul pas este sudarea grinzilor și a structurii, programată să dureze aproximativ 10-11 zile. Pasajul peste A1 va ajunge să cântărească peste 540 de tone și va necesita 5 tone de vopsea de protecție.

Pentru această operațiune complexă, traficul rutier a fost deviat pe Autostrada A1 București – Pitești, iar restricțiile de circulație sunt planificate să fie ridicate pe 26 aprilie.

În paralel, echipa de la Aktor lucrează la toate cele 11 structuri, poduri și pasaje, montează grinzi metalice și la pasajul CFR, execută lucrări de terasamente și asfaltare. Peste 500 de muncitori și ingineri, cu aproximativ 270 de echipamente și mașini, lucrează non-stop la acest proiect, cu scopul de a finaliza autostrada în timp util.

Aktor România este implicată în diverse proiecte importante în țară, inclusiv reabilitarea și modernizarea tronsonului de cale ferată Apața-Cața, parte a liniei de cale ferată Brașov – Sighișoara, în consorțiu cu Alstom și Arcada.

Aktor Construction este membru al Grupului Intrakat, lider în Grecia în domeniile construcțiilor, infrastructurii, energiei regenerabile, dezvoltării imobiliare și tehnologiilor digitale, având o prezență semnificativă în Europa de Sud-Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare