Un senator român inițiază o petiție online pentru testarea fructelor și legumelor din piețe

TEST. Senatorul Partidului Național Liberal, Vlad-Mircea Pufu, a inițiat o petiție online prin care solicită testarea fructelor și legumelor din piețe. Scopul său este de a determina administrațiile locale să facă teste rapide pentru a stabili dacă produsele din piețe îndeplinesc cerințele și sunt sigure pentru sănătatea consumatorilor.

“Tendințele pieței arată că numărul românilor care aleg produse locale este în creștere, dar sunt aceste produse sănătoase?”, se întreabă el, citat de ziare.com. Probele prelevate în piețe sunt prea puține, iar rezultatele analizelor celor care ajung în laboratoare ies la mult timp după ce produsele au fost consumate de cumpărători, susține el.

O investigație recentă a poliției din județul Buzău a scos la iveală faptul că doi legumicultori locali au folosit substanțe chimice concentrate, interzise în România, pentru ca legumele lor de seră să se coacă mai repede.

Potrivit motivării petiției, în cazul în care se suspectează utilizarea excesivă a unor substanțe nocive într-un fruct sau legumă, testele rapide pot detecta acest lucru și pot opri vânzarea produsului respectiv până când prezența factorilor toxici este confirmată sau infirmată printr-o analiză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare