Un val de aer polar peste România

METEO. Directorul ANM, Elena Mateescu ne-a relatat despre vremea din următoarele zile:
„Vorbim de o răcire semnificativă, în special în partea de vest, acolo unde valorile de temperaturi vor fi considerabil scăzute. Inclusiv în Capitală este posibil să avem pe parcursul zilei de luni precipitații care în orele serii să devină mixte. Răcirea este una semnificativă. Mai ales la munte, vom avea precipitații sub formă de ninsoare, vântul va sufla tare, va viscoli și va va spulbera zăpada. Intensificări ale vântului care vor spori senzația de frig. Vitezele la rafală vor putea depăși 45-60 de km/h”.

Deci de azi vremea va deveni tot mai rece în zonele intracarpatice și apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Cu cer înnorat și ninsori în zonele montane, local și temporar în vestul, centrul și nordul țării, iar în sud și sud-estice, mai ales seara și noaptea, pe alocuri se vor semnala precipitații, la început predominant sub formă de ploaie, apoi mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte (depășind 60-70 km/h), iar trecător și pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade Celsius în Dealurile Crișanei și 10 grade Celsius pe litoral și în Deltă, iar minimele vor fi cuprinse în general între – 9 și 1 grad Celsius. Izolat vom avea parte de ceață.

De joi însă, potrivit prognozelor meteo, temperaturile vor crește din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare