Un youtuber candidat independent pentru Parlamentul European: fără agendă politică, dar cu 19% din voturi în Cipru

ALEGERI. Un youtuber de 24 de ani din Cipru, fără partid și agendă politică, ar putea obține un loc în Parlamentul European. Fidias Panayiotou, cunoscut sub numele de Fidias, postează videoclipuri cu provocări bizare, la limita posibilului, cum ar fi „să locuiască gratuit într-un aeroport timp de 10 zile” sau „să supraviețuiască 5 zile fără să doarmă”.

Conform primelor rezultate afișate pe [results.elections.europa.eu](https://results.elections.europa.eu/), Fidias a obținut peste 19% din voturile cetățenilor. Cipru are șase locuri disponibile în Parlamentul European, iar unul dintre ele ar putea fi al său.

Fidias are peste 2,6 milioane de urmăritori pe YouTube, mai mulți decât locuitorii Ciprului, și este activ și pe Instagram și TikTok. Cariera sa pe rețelele de socializare a început în 2019 cu videoclipuri de tip provocări.

Fidias a explicat că a candidat nu pentru a câștiga, ci pentru a motiva tinerii să se intereseze de politică. Conform estimărilor Parlamentului European, partidul de extremă dreapta Frontul Național Popular (Elam) pare să fi obținut un loc, iar cele două locuri pentru independenți ar putea merge la Elam și la youtuberul Fidias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare