Maria Precup, primarul municipiului Reghin
Maria Precup, primarul municipiului Reghin

UNDE MERG BANII – Ce presupune noua rectificare bugetară din Reghin, comisă după reîncadrarea în funcție a primarului Maria Precup

Maria Precup, primarul municipiului Reghin

BUGET REGHIN. De abia reintrată în drepturi, din cauza întocmirii greșite a suspendării din funcție datorate amiciției cu prefectul pesedist Mircea Dușa (ați urmărit sitcomul anost „Salvați de clopoțel”?), primarul Reghinului, Maria Precup, a rectificat bugetul municipiului, cu un plus de 1,24 milioane de lei.

 

Din acești bani, în noul buget al municipiului mureșean, printre sumele suplimentate pentru cheltuieli figurează 130.000 de lei mai mult pentru dobânzile plătite pentru creditele cu care a fost îndatorat orașul, 92.000 de lei în plus pentru plata apei, 10.000 de lei pentru carburanți, 50.000 de lei pentru mentenanță la fântânile arteziene, dar și 50.000 de lei (echivalentul a peste 10.500 de euro) pentru schimbarea a 120 de calorifere din saloanele Spitalului Municipal. Să stăruim puțin asupra acestei ultime suplimentări, pentru a o explica.

 

Motivația investiției constă în faptul că în patru dintre secțiile unității spitalicești aaflate în coprul principal (Obstretică-Ginecologie/Nou-născuți, Radiologie, Chirurgie și Medicină Internă) s-au montat centrale termice individuale, iar țevile de legătură ale caloriferelor, care sunt vechi, din fontă, la demontare pentru a fi spălate se pot rupe.

 

În consecință, s-a luat decizia înlocuirii acestora cu calorifere din oțel, lucrarea fiind estimată la aproape 229.000 de lei (echivalentul a 48.500 de euro), aceasta urmând a fi executată de sereleul local Sabrisor (controlat de Sabin Gliga). Deocamdată se virează 50.000 de lei, restul sumei urmând să fie plătită “când se mai găsește finanțare” (această motivare fiind marcă-nregistrată Precup).

 

Și dacă tot trebuie calorifere noi la spital, se va mai plăti suplimnetar 60.000 de lei pentru plata pazei la ștrandul municipal, 5.000 de lei ca să-și cumpere cei de la Biblioteca municipală un aparat foto digital performant (pentru că-s multe manifestări “la care participă oameni de cultură din județ, din țară și chiar din străinătate” care trebuie imortalizate), alți bani urmând să fie alocați (acum, la finalul verii) pentru substanțe de tratarea apei la bazinele de la ștrand, interfoane la o grădiniță. Lucruri, fapte, întâmplări…

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare