Unele activitățile băncilor din România ar putea fi diminuate sau chiar vândute

ECONOMIE. Noul director general al grupului bancar francez Societe Generale SA, Slawomir Krupa, a avertizat că există posibilitatea ca unele activități ale băncii din țară să fie reduse sau chiar vândute, în cadrul unei strategii ce va fi prezentată în luna viitoare, conform informațiilor economica.net.

Krupa a subliniat că toate liniile de activitate ale Societe Generale trebuie să fie justificate din perspectiva creării de valoare pe termen lung. La o întâlnire cu analiștii, noul director general a menționat că o cerință esențială pentru activitățile din portofoliul băncii este să îndeplinească un cost al capitalului propriu sustenabil.

Deși Slawomir Krupa nu a specificat în mod explicit care afaceri nu se conformează în prezent acestor standarde, un analist a menționat posibila implicare a companiei în Africa și România.

Declarațiile lui Krupa oferă o perspectivă mai clară asupra strategiei pe care o va prezenta la data de 18 septembrie, după ce a fost numit CEO la sfârșitul lunii mai. Anterior, el a exprimat dorința de a îmbunătăți procesul de alocare a capitalului.

Pe de altă parte, președintele băncii, Lorenzo Bini Smaghi, dorește ca Krupa să îmbunătățească prețul acțiunilor Societe Generale, care au înregistrat performanțe mai slabe după criza financiară în comparație cu alte mari bănci franceze.

Societe Generale a finalizat vânzarea a patru dintre subsidiarele sale din Africa în ultimele luni, iar o a cincea subsidiară este supusă revizuirii. Krupa a indicat că noua strategie va include măsuri pentru a reduce costurile companiei.

“Încercăm deja să facem tot ce putem pentru a controla impactul inflației și să menținem sub control costurile noastre, dar răspunsuri mai detaliate vor fi prezentate în septembrie. Cu toate acestea, dacă întrebarea este dacă există loc pentru o mai mare eficiență, răspunsul este da”, a declarat Slawomir Krupa.

În România, BRD face parte din grupul Societe Generale. Compania are 117.000 de angajați în 66 de țări și 25 milioane de clienți la nivel mondial. BRD – Groupe Societe Generale operează o rețea de 441 de unități și este cea de-a treia cea mai mare bancă de pe piața locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare