Ungaria susține aderarea României la Schengen – un obiectiv crucial pentru întreaga națiune

SCHENGEN. Într-o declarație marcantă, ministrul ungar al Afacerilor Externe, Péter Szijjártó, a subliniat importanța aderării României la zona Schengen, afirmând că acest obiectiv este una dintre prioritățile președinției ungare a Consiliului Uniunii Europene. Szijjártó a subliniat că aderarea României la Schengen este nu doar în interesul Ungariei, ci și în beneficiul întregii națiuni.

La o conferință de presă desfășurată în Târgu Mureș, Szijjártó a exprimat hotărârea Ungariei de a face tot ceea ce este posibil pentru a facilita această aderare. Acesta a evidențiat situația actuală de la granița româno-maghiară, unde există 10 puncte de trecere a frontierei care pot fi folosite doar o dată pe săptămână de cetățenii ambelor țări din cauza lipsei statutului de membru Schengen al României. Aderarea la Schengen, conform lui Szijjártó, va deschide noi posibilități pentru comunitățile transfrontaliere și va facilita o legătură mai strânsă între cetățenii celor două state vecine.

În ceea ce privește Republica Moldova, ministrul Szijjártó a subliniat sprijinul Ungariei pentru aspirațiile europene ale țării și a asigurat că Ungaria va oferi întreaga sa susținere pentru progresul Republicii Moldova pe calea integrării europene.

Declarațiile lui Péter Szijjártó au fost făcute în contextul unui forum politic desfășurat la Târgu Mureș, unde acesta a participat alături de președintele UDMR, Hunor Kelemen.

Aceste afirmații subliniază importanța colaborării și a sprijinului reciproc între Ungaria și România, precum și angajamentul Ungariei în promovarea integrării europene a țărilor vecine din regiunea Europei Centrale și de Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare