Universitatea Politehnica Timișoara primește un credit nerambursabil de 5,2 milioane de euro în cadrul PNRR

FINANȚARE. Universitatea Politehnica din Timișoara (UPT) a obținut o finanțare de 5,2 milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care va fi direcționată către modernizarea infrastructurii digitale și îmbunătățirea procesului educațional, potrivit datelor transmise miercuri de oficialii instituției.

Universităților din România li s-au oferit 234 milioane de euro pentru proiecte de digitalizare în cadrul PNRR. Șaizeci și una dintre ele au depus proiecte pentru a utiliza aceste fonduri, iar UPT a obținut cel mai mare punctaj, la egalitate cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș.

Piața muncii evoluează foarte rapid, companiile din domeniul IT&C caută specialiști care să lucreze cu aplicații de inteligență artificială, să cunoască și să utilizeze tehnologiile Internet of Things sau să proiecteze și să coordoneze linii de producție bazate pe roboți industriali. Prin aceste fonduri, de exemplu, noi încercăm să transformăm laboratoarele în experiențe iLivingLab, prin care dorim să replicăm o problemă din lumea reală pe care să o rezolvăm cu o echipă multidisciplinară și în unele cazuri chiar internațională. După cum vedem, ultimele aplicații din zona inteligenței artificiale propun o nouă paradigmă în educație. Pentru efectele unor astfel de aplicații trebuie implicați atât ingineri și informaticieni, cât și oameni din zona dreptului, științelor educației sau filozofiei. De altfel, companiile își doresc tineri creativi, iar prin aceste investiții încercăm să dezvoltăm creativitatea tinerilor prin echipamentele moderne la care au acces”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare