University Forum & University Tower: Transformarea Mureș Mall & clădirea Romtelecom în inima educației superioare din Târgu Mureș

TRANSFORMARE. Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a anunțat transformarea recent achiziționatului Mureș Mall în University Forum, un pol universitar semnificativ pentru municipiu. Alături de fosta clădire Romtelecom, achiziționată și aceasta recent, care va purta numele de University Tower, aceste două clădiri vor constitui hub-uri educaționale esențiale.

Rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a făcut anunțul în cadrul Discursului Anual al Rectorului, desfășurat în cadrul Galei UMFST. Prin intermediul unei legături funcționale subterane, clădirea Mureș Mall, redenumită University Forum, va fi conectată la University Tower. Acest ansamblu va deveni un important centru universitar în oraș și va găzdui Facultatea de Economie și Drept din Livezeni, precum și Facultatea de Științe și Litere “Petru Maior”.

University Forum va găzdui o serie de facilități, inclusiv o bibliotecă universitară pentru domeniile umanistice, spații didactice noi, o farmacie universitară și o bază de pregătire în dermato-cosmetologie. Clădirea eliberată de Facultatea de Științe și Litere de pe strada Nicolae Iorga va fi atribuită Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației.

Ambele clădiri de pe strada Nicolae Iorga sunt incluse în proiecte majore de reabilitare, iar estimările indică că Mureș Mall – University Forum va deveni funcțional mai devreme decât se preconizează, parțial chiar în primul semestru al anului 2024.

În final, University Forum va completa cele trei zone universitare centrale din Târgu Mureș: una predominant medicală în zona campusului central, o zonă de învățământ tehnic în aria fostei Universități Petru Maior și o zonă socio-umanistă în Piața Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare