URȘI ÎN ORAȘ – Un urs a fost semnalat, din nou, în municipiul Târgu Mureș, de această dată într-o zonă puternic urbanizată, cartierul Tudor

ALERTĂ. Joi, 3 octombrie 2019, la orele 00.40 și 00.42, a fost semnalată prezența unui urs pe raza municipiului Târgu Mureș, într-o zonă puternic urbanizată, în cartierul Tudor, la intersecția străzii Sârguinței cu Bulevardul 1 Decembrie 1918.

 

Avertizările au fost transmise oficial, prin sistemul RO-ALERT, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, iar cetățenii au fost sfătuiți “să sporească atenția” și „să nu se expună la pericole”, iar în caz de pericol să apeleze numărul unic de urgență 112.

 

Aceasta nu este prima prezență a urșilor în municipiul reședință de județ, în acest an fiind semnalate de mai multe ori. De pildă, în mai un urs, dar și o ursoaică cu doi pui au fost văzuți în zona Platoului Cornești, iar în iulie a fost semnalată prezența unui urs pe strada Voinicenilor.

 

Conform totalizării raportărilor administratorilor fondurilor de vânătoare din județ, în Mureș există aproape 1.300 de urși, iar efectivele optime ar fi, conform conducerii Agenţiei de Protecţia Mediului Mureş, de aproximativ 240 de animale.

 

În acest an, în județul Mureș au fost întocmite peste 100 cereri de despăgubire pentru pagubele produse de urs, în 15 cazuri cerându-se aprobarea pentru recoltare, însă doar în 5 cazuri s-a primit derogare pe cota de intervenţie pentru recoltarea urşilor.

 

  • FOTO generică

 

Vali STOICA

6 comments
  1. Nu mai punem botul ca acum o luna , sau acum o saptamana cu bomba de pe strada libertatii .Serios , I.S.U , nu are altceva mai bun de facut? Nu se mai intampla nimic in orasul asta se plictisesc si ei….

  2. Săracii ursi. Nu au ce mînca și coboară la tomberoane. Omul e cea mai periculoasa bestie pentru ca distruge tot. Politicii au vindut pădurile și noi i-am lăsat. Sîntem complici!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare