USAMV Cluj-Napoca construiește cea mai modernă clinică veterinară pentru animale mari în sud-estul Europei

PROIECT. La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, se desfășoară construcția celei mai moderne clinici veterinare pentru animale mari din sud-estul Europei. Noua infrastructură educațională, cu o suprafață desfășurată de peste 10.000 de metri pătrați, se ridică în comuna Jucu.

Rectorul USAMV, Cornel Cătoi, a fost invitat la Radio Cluj miercuri dimineața, 3 ianuarie, unde a declarat că se așteaptă ca clădirile să devină funcționale până la finalul anului. Alegerea localității Jucu s-a datorat faptului că Facultatea de Medicină Veterinară, inclusiv clinicile veterinare, în special clinica de cabaline de pe Calea Mănăstur 3-5, a devenit insuficientă ca spațiu. De asemenea, accesul dificil al animalelor a constituit o problemă majoră. Această nouă clinică nu vizează doar nevoile zonei rurale.

Rectorul a subliniat că, în prezent, creșterea și îngrijirea cailor au evoluat într-o industrie importantă. Calul nu mai este doar un animal utilitar, ci și un animal de companie, de agrement și chiar de sport. În această industrie, se fac investiții semnificative, iar animalele au o valoare considerabilă. Prin urmare, nivelul așteptărilor și cerințele sunt ridicate.

Cornel Cătoi a evidențiat importanța didactică a noii clinici, subliniind că aceasta va oferi beneficii semnificative și pentru studenții internaționali ai USAMV, mulți dintre aceștia fiind proprietari de cai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare