Uzina Mercedes din Sebeş va construi motoare pentru maşini electrice din 2024

AUTO. Grupul auto german Mercedes-Benz a prezentat miercuri un plan în valoare de peste un miliard de euro pentru a-și adapta capacitățile globale de producție la fabricarea sistemelor de propulsie electrică, inclusiv asamblarea bateriilor, motoarelor și punților electrice, începând din 2024, relatează Reuters. La Sebeș vor construi motoare electrice pentru vehiculele care vor fi construite pe viitoarele platforme MMA și MB.EA.

Astfel, fabricile Mercedes din Kamenz și Untertuerkheim, Germania, precum și cea din Beijing, China, care produc deja baterii pentru modele electrice și hibride, vor produce bateriile pentru modelele construite pe viitoarele platforme MMA și MB.EA, în timp ce o altă fabrică dedicată producției de baterii din Koelleda, Germania, așteaptă sprijinul guvernului regional.

De asemenea, fabricile Mercedes din Untertuerkheim, Beijing și Sebeș vor construi motoare electrice pentru vehicule care vor fi construite pe viitoarele platforme MMA și MB.EA, în timp ce fabricile Mercedes din Hamburg și Untertuerkheim vor rămâne principalele unități responsabile de asamblarea punților. și componentele electrice.

„Nu există nicio fabrică care să nu fie inclusă” în acest plan”, a spus directorul de producție Mercedes-Benz, Joerg Burzer. Echipa de conducere și reprezentanții angajaților vor ajunge la un acord, până în iunie, cu privire la trecerea fabricilor europene la producția de vehicule electrice, astfel încât uzina din Sindelfingen (Germania) să devină sediul pentru producția de vehicule high-end bazate pe pe platforma AMG.EA, în timp ce fabricile din Bremen (Germania) și Kecskemet (Ungaria) vor fi responsabile pentru principalele modele de lux, iar fabricile din Rastatt (Germania) și Kecskemet pentru vehiculele entry-level.

Grupul Mercedes-Benz și-a înființat fabricile de asamblare astfel încât să poată produce atât motoare cu ardere, cât și vehicule electrice pe aceleași linii de producție, dar asamblarea bateriilor și a motoarelor pe aceeași linie este puțin mai complicată, a spus el. Joerg Burzer.

Cu toate acestea, multe dintre fabricile de componente vor continua să producă piese pentru mașinile cu motor cu combustie atâta timp cât există cerere, deoarece producătorul german de automobile de lux își propune să treacă la vânzarea exclusivă a mașinilor electrice la sfârșitul acestui deceniu „când condițiile de piață vor permite aceasta”.

Unitatea de producţie „Star Assembly” din Sebeş (judeţul Alba) este o componentă importantă a reţelei de producţie pentru trenul de rulare al autovehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare