Va fi construită o nouă autostradă între Ungaria și România

AUTOSTRADĂ. Cea de-a patra legătură rapidă între Ungaria și România a fost aprobată la București, ceea ce este extrem de important, deoarece îmbunătățirea legăturii va fi în beneficiul tuturor, a anunțat miercuri ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó.

Ministrul a precizat că drumul expres ungar M44 va fi extins de la Békéscsaba până la granița cu Ungaria, în timp ce în România, drumul de la punctul de trecere a frontierei desemnat anterior până la Nagyszalonta (Salonta, România) va fi conectat la autostrada Arad-Oradea.

Domnul Szijjártó a salutat decizia guvernului român în privința drumului expres și a subliniat că se va face tot posibilul pentru ca proiectul să fie implementat cât mai repede.

Ungaria și România sunt parteneri importanți unul pentru celălalt din toate punctele de vedere și este în interesul ambelor țări să facă trecerea frontierei și mai rapidă, mai civilizată și mai densă“, a declarat el.
Szijjártó a mai subliniat că, în 2010, nu exista nicio legătură de drum expres între Ungaria și România, dar în prezent două sunt operaționale, a treia este în construcție, iar a patra a fost aprobată.

El a subliniat că extinderea conexiunilor este deosebit de importantă acum, după ce Uniunea Europeană a respins din nou admiterea țării vecine în spațiul Schengen, în urma unui veto din partea unui stat membru, “într-una dintre cele mai rușinoase decizii din acest an“. După cum a spus Szijjártó, acest lucru ar fi fost în interesul Ungariei, deoarece există zece puncte de trecere a frontierei care pot fi deschise doar în weekend din cauza lipsei infrastructurii de control, iar acestea ar fi putut fi deschise fără restricții în cazul aderării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare